Jump to content

Pocket Squirrel work with WIFI Adapter?


Recommended Posts

Hi, I am looking at buying a pocket squirrel to connect to a vpn. If I plug an Ethernet cable from my computer to pocket squirrel can I connect the squirrel to the internet using a wifi adapter in the usb port? I do not have an ethernet cable to connect the squirrel to the internet. Please let me know ASAP. Thanks.

Link to post
Share on other sites

ive used 2 different usb wifi dongles 1. RT5370   2. RT2870  with no luck.  both are the same as whats in the hakshop.  FW 1.1

[ 1962.450000] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-platform
[ 1962.750000] usb 1-1: reset high-speed USB device number 4 using ehci-platform
[ 1962.910000] ieee80211 phy2: rt2x00_set_rt: Info - RT chipset 5390, rev 0502 detected
[ 1962.940000] ieee80211 phy2: rt2x00_set_rf: Info - RF chipset 5370 detected
[ 1962.950000] ieee80211 phy2: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
root@squirrel:~# 

 

Edited by b0N3z
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, b0N3z said:

there is no config in the /etc/config/network or /etc/config/firewall for wlan0

Yeah, that's why I was skeptical.

You can't just plug a WiFi adapter into a USB port and expect it to instantly allow the device to connect or create a WiFi network..Sebkinne should know this better than most of us.

Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Dave-ee Jones said:

Yeah, that's why I was skeptical.

You can't just plug a WiFi adapter into a USB port and expect it to instantly allow the device to connect or create a WiFi network..Sebkinne should know this better than most of us.

im going to make a short how to in a little bit to add the config files

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
13 hours ago, johnnyo1012 said:

Has anyone made video yet? I really need this. I have my packet squirrel now. Thanks.

Unfortunately I have not had time to mess with it yet due to work and family.  Darren said something about making an easy script to set everything up. 

Link to post
Share on other sites

I'm missing something and i'm not sure what. So far I have done the following after a firmware recovery flash and update:  -

1.    Check my USB wifi adapter is recognized by the Squirrel using "ifconfig -a" if you see a wlan0 then you should be good to go,

2.    Created a wireless config using "wifi detect > /etc/config/wireless"  as a starting point and edited it to read the following: -

config wifi-device  radio0
        option type     'mac80211'
        option channel  'auto'
        option hwmode   '11g'
        option path     'platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1:1.0'
        option htmode   'HT20'
        # REMOVE THIS LINE TO ENABLE WIFI:
        option disabled '0'

config wifi-iface
        option device   'radio0'
        option network  'wlan'
        option mode     'sta'
        option ssid     'MYROUTERSSSID'
        option encryption 'psk2'
        option key 'MYROUTERSPASSWORD'

3.    Edited /etc/config/network to read: -

config interface 'loopback'
        option ifname 'lo'
        option proto 'static'
        option ipaddr '127.0.0.1'
        option netmask '255.0.0.0'

config interface 'lan'
        option ifname 'eth0'
        option proto 'static'
        option ipaddr '172.16.32.1'
        option netmask '255.255.255.0'
        option ip6assign '60'

config interface 'wan'
        option ifname 'eth1'
        option proto 'dhcp'

config interface 'wan6'
        option ifname '@wan'
        option proto 'dhcpv6'

config interface 'wlan'
        option proto 'dhcp'

4.    Edited /etc/config/firewall to include the following : -

config zone
        option name 'wlan'
        list network 'wlan'
        option input 'ACCEPT'
        option output 'ACCEPT'
        option forward 'ACCEPT'

config forwarding
        option src 'lan'
        option dest 'wlan'

config forwarding
        option src 'wlan'
        option dest 'lan'

5.    restart networking "/etc/init.d/network restart"

6.   Check if i get an IP from the router using ifconfig... but nope, not yet.

I'm drinking plus "watching" TV so not really paying attention to both :) anyone spot whats up? @b0N3z @Dave-ee Jonesor anyone? plz check it over :)

EDIT - my hunch is missing WPA_supplicant to deal with encryption. Will try on an open network later to confirm.

Edited by Just_a_User
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

@Just_a_User I was about to ask how to get it working all together.... then I looked down at the unplugged cable and it dawned on me, Ive been up far to long and had to many greens for function but im goin to give this a go

Edit:  I got it to show up on a standard "ifconfig" as wlan1 lol

Edited by b0N3z
Link to post
Share on other sites

@Just_a_User I have gone a different route here.  i have installed hostapd-mini and got an AP up but it wont resolve an IP address to the device connecting to it.  Didnt have anymore time to play with it yesterday.  Hopefully today I can get something more out of it.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...