Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Skorpinok Rover

VirtualBox Not a Good Idea for Newer Laptops with with USB 3.0

12 posts in this topic

Hello,

From my experience i have learned a lesson, if you use virtualbox even the latest 4.2.4 will fail when you try to plug in USB, because virtual box does not support USB.3.0 ports, i tried to install & uninstall all versions of VB nearly for 8 hours.on my Dell XPS 15 sandy Bridge that comes with two 3.0 USB ports, every time i plug usb it gives error & even wifi alfa usb wont work. in vmware workstation 8 there is not even a single error with usb or watever.i think virtual box should update their stuff. if you have any suggestions or opinions plz share with me.

Regards

Skorpinok.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noted... thank you! I will wait for a new PC until they get 3.0 working!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure what is different but my USB3 port seems to work with Virtualbox - running on Ubuntu 12.10.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check your bios, see if there is a setting for what USB speed is set to, if it allows all, or only USB 3. Its supposed to be backwards compatible, but I know on my own machine, in my bios, I have the option to set them to 1.1, 2.0, or auto for both.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check your bios, see if there is a setting for what USB speed is set to, if it allows all, or only USB 3. Its supposed to be backwards compatible, but I know on my own machine, in my bios, I have the option to set them to 1.1, 2.0, or auto for both.

Rojer that.....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a thinkpad edge laptop with 1 usb 3.0 and I wasn't having any issues with virtual box, until a Windows update... The alfa card that I had plugged into the usb 3.0 would randomly disconnect. After a couple of Windows updates later, it's more stable.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a thinkpad edge laptop with 1 usb 3.0 and I wasn't having any issues with virtual box, until a Windows update... The alfa card that I had plugged into the usb 3.0 would randomly disconnect. After a couple of Windows updates later, it's more stable.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting, I'm running Mint 14 XFCE and VirtualBox 4.2.4 with no issues... Using the Lenovo W520 for my hardware. Thanks for the heads up.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure what is different but my USB3 port seems to work with Virtualbox - running on Ubuntu 12.10.

I think it works, because of backwards compatibility.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed ASUS N56V USB 3.0 ports not working on VMs. Even the back compatibility doesn't work for whatever reason.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, just for giggles, what usb chipset do you guys have? Maybe that's the culprit.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

macbook air here - usb 3.0 works fine with virtual box running OSX as host

telot

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.