Jump to content
Jtyle6

Yonk 1st topic!

Recommended Posts

Finely area for this Gadget

Share this post


Link to post
Share on other sites

😄
I have been procrastinating on getting this setup for a while. It was fine for the first 5 episodes being that they were mostly purely instructional setup. But now we are diving deep into the educational aspect that encourages a lot of exploration and collaboration. Let's see how it goes! I'll be adapting future episodes around what I see here. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/26/2020 at 9:50 PM, GiraffeDaddy said:

How often can we expect to see new videos to come out?

I don't have any hard commitments there. I am personally trying to go for roughly once a month. The last few months have been very volatile for obvious reasons. 

Good news though, you are about to have a whole bunch of new collaborators that will hopefully bring some extra ideas. These kinds of kits are always much better with a group of people, in my opinion. 
 

https://twitter.com/_MG_/status/1262932857254633472

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having issues getting the programmer to work with edu kit. I got the kit through hackerboxes. I built the programmer with the push pins and it's not working. Not sure how I can trouble shoot this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/25/2020 at 8:39 PM, Hafnerna said:

Having issues getting the programmer to work with edu kit. I got the kit through hackerboxes. I built the programmer with the push pins and it's not working. Not sure how I can trouble shoot this.

Can you be more specific about the problems you are encountering?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Things to check would be the solder job on the jig, ensuring there aren't any shorts/bridges. There are 2 pins that are kind of easy to bridge(at least in my case) but also easy to fix(just wipe it away with the iron). Also, and this may sound stupid, but make sure you've got the programmer plugged into the header pins on the jig in the correct orientation, matching the markings on the board and cable.

Did you try the other demonseed board in the kit? Does it also fail? What error(s) are you getting when running avrdude?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah errors are needed or it’s impossible to say. I do know that Windows 10 has been extra painful for some people in relation to the USBAsp. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...