Jump to content

SD Card - can't get to work


Recommended Posts

Help - I can't get my nano to recognize an SD card.  Tried 3 cards.  A used 32 GB card, a used 64GB card and a brand new 32GB card.  All without luck.

Steps with the new 32GB SANDISK class 10 card:

1) Factory reset nano with no SD card.

2) Set up nano.

3) Powered down, inserted card.

4) Booted, used gui to format card

5) rebooted.  Let sit 10 minutes as some threads have recommded.

No listing of my 32GB card.   GUI shows "Resources:"

Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
/dev/root                13.0M     13.0M         0 100% /rom
tmpfs                    29.1M    168.0K     28.9M   1% /tmp
/dev/mtdblock3            1.3M    348.0K    932.0K  27% /overlay
overlayfs:/overlay        1.3M    348.0K    932.0K  27% /
tmpfs                   512.0K         0    512.0K   0% /dev

What am I doing wrong, what to try?  Thanks

 

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, NanoQuest said:

Can anyone help?  Hak5?  Any power users?

See my other thread -

From Darren Kitchen

There is a SD card patch that is currently being tested for the WiFi Pineapple NANO to address an issue caused by a malfunction in some automatically generated fstab configurations.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Same Issue.

[  219.174988] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 24 using ehci-platform
[  219.364180] usb-storage 1-1.2:1.0: USB Mass Storage device detected
[  219.393136] scsi host4: usb-storage 1-1.2:1.0
[  220.417309] scsi 4:0:0:0: Direct-Access     Generic  STORAGE DEVICE   0931 PQ: 0 ANSI: 6
[  220.425502] sd 4:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[  220.750168] sd 4:0:0:0: [sde] 62521344 512-byte logical blocks: (32.0 GB/29.8 GiB)
[  220.785150] sd 4:0:0:0: [sde] Write Protect is off
[  220.788546] sd 4:0:0:0: [sde] Mode Sense: 21 00 00 00
[  220.790167] sd 4:0:0:0: [sde] Write cache: disabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[  220.838577]  sde: sde1 sde2
[  220.869695] sd 4:0:0:0: [sde] Attached SCSI removable disk
[  223.606067] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 24
[  223.617163] scsi 4:0:0:0: rejecting I/O to offline device
[  223.621125] scsi 4:0:0:0: [sde] killing request
[  223.625640] scsi 4:0:0:0: rejecting I/O to offline device
[  223.631010] scsi 4:0:0:0: [sde] killing request
[  223.635757] scsi 4:0:0:0: [sde] UNKNOWN(0x2003) Result: hostbyte=0x01 driverbyte=0x00
[  223.643346] scsi 4:0:0:0: [sde] CDB: opcode=0x28 28 00 03 b9 ff 88 00 00 38 00
[  223.650593] print_req_error: I/O error, dev sde, sector 62521224
[  223.656666] scsi 4:0:0:0: [sde] UNKNOWN(0x2003) Result: hostbyte=0x01 driverbyte=0x00
[  223.664372] scsi 4:0:0:0: [sde] CDB: opcode=0x28 28 00 03 b9 ff c8 00 00 28 00
[  223.671594] print_req_error: I/O error, dev sde, sector 62521288
[  223.681816] Buffer I/O error on dev sde, logical block 7815153, async page read
[  223.690587] Buffer I/O error on dev sde, logical block 512, async page read
[  226.085531] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 25 using ehci-platform
[  226.256359] usb-storage 1-1.2:1.0: USB Mass Storage device detected
[  226.296675] scsi host4: usb-storage 1-1.2:1.0
[  227.377690] scsi 4:0:0:0: Direct-Access     Generic  STORAGE DEVICE   0931 PQ: 0 ANSI: 6
[  227.385791] sd 4:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[  227.710534] sd 4:0:0:0: [sde] 62521344 512-byte logical blocks: (32.0 GB/29.8 GiB)
[  227.728299] sd 4:0:0:0: [sde] Write Protect is off
[  227.731731] sd 4:0:0:0: [sde] Mode Sense: 21 00 00 00
[  227.735962] sd 4:0:0:0: [sde] Write cache: disabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[  227.771620]  sde: sde1 sde2
[  227.784426] sd 4:0:0:0: [sde] Attached SCSI removable disk
[  231.100629] Adding 1048572k swap on /dev/sdcard/sd2.  Priority:-6 extents:1 across:1048572k

Link to post
Share on other sites
Just now, Th3.Tikbalang said:

Same Issue.

[  219.174988] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 24 using ehci-platform
[  219.364180] usb-storage 1-1.2:1.0: USB Mass Storage device detected
[  219.393136] scsi host4: usb-storage 1-1.2:1.0
[  220.417309] scsi 4:0:0:0: Direct-Access     Generic  STORAGE DEVICE   0931 PQ: 0 ANSI: 6
[  220.425502] sd 4:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[  220.750168] sd 4:0:0:0: [sde] 62521344 512-byte logical blocks: (32.0 GB/29.8 GiB)
[  220.785150] sd 4:0:0:0: [sde] Write Protect is off
[  220.788546] sd 4:0:0:0: [sde] Mode Sense: 21 00 00 00
[  220.790167] sd 4:0:0:0: [sde] Write cache: disabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[  220.838577]  sde: sde1 sde2
[  220.869695] sd 4:0:0:0: [sde] Attached SCSI removable disk
[  223.606067] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 24
[  223.617163] scsi 4:0:0:0: rejecting I/O to offline device
[  223.621125] scsi 4:0:0:0: [sde] killing request
[  223.625640] scsi 4:0:0:0: rejecting I/O to offline device
[  223.631010] scsi 4:0:0:0: [sde] killing request
[  223.635757] scsi 4:0:0:0: [sde] UNKNOWN(0x2003) Result: hostbyte=0x01 driverbyte=0x00
[  223.643346] scsi 4:0:0:0: [sde] CDB: opcode=0x28 28 00 03 b9 ff 88 00 00 38 00
[  223.650593] print_req_error: I/O error, dev sde, sector 62521224
[  223.656666] scsi 4:0:0:0: [sde] UNKNOWN(0x2003) Result: hostbyte=0x01 driverbyte=0x00
[  223.664372] scsi 4:0:0:0: [sde] CDB: opcode=0x28 28 00 03 b9 ff c8 00 00 28 00
[  223.671594] print_req_error: I/O error, dev sde, sector 62521288
[  223.681816] Buffer I/O error on dev sde, logical block 7815153, async page read
[  223.690587] Buffer I/O error on dev sde, logical block 512, async page read
[  226.085531] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 25 using ehci-platform
[  226.256359] usb-storage 1-1.2:1.0: USB Mass Storage device detected
[  226.296675] scsi host4: usb-storage 1-1.2:1.0
[  227.377690] scsi 4:0:0:0: Direct-Access     Generic  STORAGE DEVICE   0931 PQ: 0 ANSI: 6
[  227.385791] sd 4:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[  227.710534] sd 4:0:0:0: [sde] 62521344 512-byte logical blocks: (32.0 GB/29.8 GiB)
[  227.728299] sd 4:0:0:0: [sde] Write Protect is off
[  227.731731] sd 4:0:0:0: [sde] Mode Sense: 21 00 00 00
[  227.735962] sd 4:0:0:0: [sde] Write cache: disabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[  227.771620]  sde: sde1 sde2
[  227.784426] sd 4:0:0:0: [sde] Attached SCSI removable disk
[  231.100629] Adding 1048572k swap on /dev/sdcard/sd2.  Priority:-6 extents:1 across:1048572k

Sorry forgot to include:

Nano FW - 2.7

SD card - Samsung EVO Plus 32GB

Link to post
Share on other sites

Have you tried some other SD card with the Nano? In what way is the current SD card formatted? If you scan the SD card for errors using a computer, does it show anything that might suggest that the SD card is bad in some way?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...