Jump to content

SD card for Pineapple nano


Eskil
 Share

Recommended Posts

Hi, so I can not get an microSD card to work with the pineapple nano

I have tried formatting trough the pineapple to get the exFAT file system, resetting the pineapple, formatting in windows

When I try to install a module, I just get the message that I can only install on internal

This basically means that my pineapple is a paperweight right now.

I have looked at some other forum posts with no luck

Now the pineapple can not even format the card, it just says "Formatting SD Card, please wait" for hours

Link to comment
Share on other sites

Have you already tried changing out your SD card for a different one? If that doesn't help, have you tried doing a reset of your Nano? Wait until your Nano's LED is solid blue> press and hold the reset button on the bottom for 7 seconds> let go> wait about 1-2 min for your Nano to reset.

If that doesn't work, perhaps look into trying to revert your firmware back to 2.6.2 - the SD card functionality seemed to be stable in that release.

https://www.wifipineapple.com/downloads

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Idk_Man said:

Have you already tried changing out your SD card for a different one? If that doesn't help, have you tried doing a reset of your Nano? Wait until your Nano's LED is solid blue> press and hold the reset button on the bottom for 7 seconds> let go> wait about 1-2 min for your Nano to reset.

If that doesn't work, perhaps look into trying to revert your firmware back to 2.6.2 - the SD card functionality seemed to be stable in that release.

https://www.wifipineapple.com/downloads

 

As I said in my original post I have tried to reset the nano

However I have not tried reverting it. I will try that when I have time

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Idk_Man said:

It's a fairly easy process to flash the Nano's firmware. Only takes bout 10 minuets.

https://docs.hak5.org/hc/en-us/articles/360010471774-Firmware-Recovery

I just finished installing some modues to my SD card. Everything seems to be working now

 

CPU is no longer constantly on 100%
SD Card works
SD Card formatting works

 

Looks like ther is some major problems with the new release

 

Thank you for your suggestion! Much appreciated!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

I had the same issue last week. I needed to revert back to an earlier version of the firmware. Same issues with my SD card in 2.7.0. Manually flashing 2.6.4 did the trick and now it works like a charm.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...