Jump to content
zenn1999

Bad wifi radio?

Recommended Posts

When i first Setup my Crab I finally got it connected to wifi after a battle with the config file and it even connected to my cloud server. I did have to setup its own wifi connection as it dosent like special charcters in the password or ssid. It worked for about 5 hours then it disconnected from wifi and hasnt reconnected yet. It still works just no longer has wifi. Did the radio die?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's difficult to say with certainty based on what you've said. It sounds like from what you've said that it hasn't crashed - it's still recording images locally. When the Screen Crab was connected to your Cloud C2 server, it would have reported its LAN IP address. Are you able to ping it on the same network? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It does not ping, and it does not connect to the router. When i plug it in The led is green for a few seconds then turns blue like it did at first but then after about 30 seconds it flashes red once then shows multi color briefly before turning off (just the led turns off). Then a few seconds later the blue led shines again till i shut it down. My wifi router never shows it connecting nor does the dhcp server on the main router. I did try to check the log but from the log all looks well, some what.

 

DEBUG_LOG|CrabConfig:	 CONFIG ARG ON|CrabConfig:	 DEBUG LOG CONFIG OPTION SET TO: ON|CrabConfig:	 CONFIG OPTION WIFI_SSID|CrabConfig:	 CONFIG ARG <NETGEARGuest>|CrabConfig:	 CONFIG OPTION WIFI_PASS|CrabConfig:	 CONFIG ARG <mypass>|
CrabConfig:	 WIFI CONFIGURED|Util:	 exec [source /system/bin/crab && diff_config_enable_wifi <NETGEARGuest> <mypass>]|Util:	 psk wifi config shell exited value: 0|CrabConfig:	 WiFi configured successfully|SDREADER:	 NO FILE AT PATH|SDWatch:	 SD Watch Thread Starting|Util:	 exec [source /system/bin/crab, watch_sd_location]|ButtonListener:	 Button Listener Thread Starting|Util:	 exec [source /system/bin/crab, wait_for_button_press]|
RunThread:	 STARTING C2 THREAD|LEDRunner:	 LED Runner Thread Starting|Util:	 exec [source /system/bin/crab, led_off]|C2Run:	 C2 Thread started|C2Run:	 C2 notification added to device queue: Capture Starting|Util:	 LEDRunner shell exited value: 0|C2Run:	 C2 Update crab config called|C2Device:	 C2 FLAG SEND UPDATED STATE|C2Run:	 C2 Waiting for capture thread to start|RunThread:	 STARTING NEW CAPTURE THREAD|CaptureThread:	 CAPTURE THREAD START|CaptureThread:	 Signal Check request sent|Mirror:	 REQUEST RECEIVED|Mirror:	 HDMI Status Updated 8213ms ago|Mirror:	 HDMI Status Updated 8213ms ago|Mirror:	 ---------- WAITING FOR INPUT TO SETTLE |Mirror:	 HDMI Status Updated 9213ms ago|Mirror:	 ---------- WAITING FOR INPUT TO SETTLE |Mirror:	 INTENT SIGNAL CHECK check|
Mirror:	 Response sent:SIGNAL|CaptureThread:	 Response:SIGNAL|CaptureThread:	 CRAB HAS VIDEO SIGNAL|C2Run:	 C2 Update crab config called|CaptureThread:	 STARTING IMAGE CAPTURE|Util:	 exec [source /system/bin/crab && get_current_temp]|Util:	 tempcheckexit value: 0|Util:	 tempcheckshell output : 47223|CaptureThread:	 CURRENT TEMP: 47223|Util:	 exec [source /system/bin/crab && get_next_capture]|Util:	 GetNextCapexit value: 0|Util:	 GetNextCapshell output : /storage/0000-0000/LOOT/970|CaptureThread:	 Capture Request Sent/storage/0000-0000/LOOT/970.jpg|Mirror:	 REQUEST RECEIVED|
Mirror:	 WAITING FOR CAPTURE TO COMPLETE|Util:	 exec [source /system/bin/crab, blue]|Util:	 LEDRunner shell exited value: 0|Mirror:	 WRITING CAPTURE TO SD|Mirror:	 CAPTURE COMPLETE484ms|Mirror:	 Response sent:/storage/0000-0000/LOOT/970.jpg|CaptureThread:	 Response:/storage/0000-0000/LOOT/970.jpg|
Util:	 exec [source /system/bin/crab && has_signal_log]|Util:	 NoSignalLog shell exited value: 0|CaptureThread:	 capture interval 5000ms|CaptureThread:	 Time spent capturing 649ms|CaptureThread:	 Capture sleep 4351ms|CaptureThread:	 149487 captures avail|Util:	 exec [source /system/bin/crab && get_next_capture]|Util:	 GetNextCapexit value: 0|Util:	 GetNextCapshell output : /storage/0000-0000/LOOT/971|CaptureThread:	 Capture Request Sent/storage/0000-0000/LOOT/971.jpg|Mirror:	 REQUEST RECEIVED

Here is the relevant snippet, I believe. I have not tried using my pineapple yet to see if its trying to connect to something. I will try that after work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

S i finally got time to do more troubleshooting. I started up my pineapple and started a 2 minute recon on 2.4ghz. I then started my crab up and waited for the recon to finish. I did not find a like mac address in the list or see any probes for the ssid. I setup that ssid just for the crab and the owl since they needed passwords without special characters. So i powered down the crab and changed the ssid to Open since this is one ssid I already have up on the pineapple. Before i powered up the crab i connected my phone the the open ssid so i was sure it was accessible. I then powered the crab back up and waited for a connection. It never did though. here is the log snippet showing it using the settings.

Util:	 exec [stop adbd]|Util:	 stop adbd shell exited value: 0|Util:	 exec [stop logd]|Util:	 stop logd shell exited value: 0|Util:	 exec [source system/bin/crab && upgrade_check_on_boot]|Util:	 Service start shell exited value: 0|Util:	 exec [source /system/bin/crab && do_gpio_setup && leds_off]|Mirror:	 NEW HDMI Status; Input: true|Mirror:	 HDMI INSERTED|Mirror:	 camera opened 1920 x 1080|Util:	 RunThread shell exited value: 0|Util:	 exec [source /system/bin/crab && upgrade_framework 1.0.6]|Util:	 crabframeworkupgrade shell exited value: 0|CrabFramework:	 Crab framework up to date|Util:	 exec [source /system/bin/crab && red]|ShellThread:	 setCPU Shell Thread Starting|Util:	 exec [source /system/bin/crab, source /system/bin/crab && sleep 120 && do_cpu_setup]|Mirror:	 SETTING UP PREVIEW|Util:	 Main setLEDsNow() shell exited value: 0|Util:	 exec [source /system/bin/crab && wait_for_sd_location]|
Util:	 waitforSD shell exited value: 0|Util:	 exec [source /system/bin/crab && led_off]|Util:	 Main setLEDsNow() shell exited value: 0|DeviceConfig:	 C2 Device.config PARSE COMPLETE|RunThread:	 C2 ENABLED|RunThread:	 CREATING C2 THREAD|RunThread:	 Loading Crab Config from SD|Util:	 exec [source /system/bin/crab && locate_sd && touch /storage/0000-0000/version.txt && echo 1.0.6 > /storage/0000-0000/version.txt]|Util:	 versionfile shell exited value: 0|CrabConfig:	 CONFIG OPTION DEBUG_LOG|CrabConfig:	 CONFIG ARG ON|CrabConfig:	 DEBUG LOG CONFIG OPTION SET TO: ON|CrabConfig:	 CONFIG OPTION WIFI_SSID|CrabConfig:	 CONFIG ARG <Open>|CrabConfig:	 WIFI CONFIGURED|
Util:	 exec [source /system/bin/crab && diff_config_enable_wifi <Open>]|Util:	 open wifi config shell exited value: 0|CrabConfig:	 WiFi configured successfully|SDREADER:	 NO FILE AT PATH|SDWatch:	 SD Watch Thread Starting|Util:	 exec [source /system/bin/crab, watch_sd_location]|ButtonListener:	 Button Listener Thread Starting|Util:	 exec [source /system/bin/crab, wait_for_button_press]|RunThread:	 STARTING C2 THREAD|
LEDRunner:	 LED Runner Thread Starting|Util:	 exec [source /system/bin/crab, led_off]|C2Run:	 C2 Thread started|C2Run:	 C2 notification added to device queue: Capture Starting|Util:	 LEDRunner shell exited value: 0|C2Run:	 C2 Update crab config called|C2Device:	 C2 FLAG SEND UPDATED STATE|RunThread:	 STARTING NEW CAPTURE THREAD|CaptureThread:	 CAPTURE THREAD START|CaptureThread:	 Signal Check request sent|Mirror:	 REQUEST RECEIVED|Mirror:	 INTENT SIGNAL CHECK check|Mirror:	 Response sent:SIGNAL|CaptureThread:	 Response:SIGNAL|C2Run:	 C2 Waiting for capture thread to start|CaptureThread:	 CRAB HAS VIDEO SIGNAL|C2Run:	 C2 Update crab config called|CaptureThread:	 STARTING IMAGE CAPTURE|Util:	 exec [source /system/bin/crab && get_current_temp]|Util:	 tempcheckexit value: 0|Util:	 tempcheckshell output : 50961|
CaptureThread:	 CURRENT TEMP: 50961|CaptureThread:	 149218 captures avail|Util:	 exec [source /system/bin/crab && get_next_capture]|Util:	 exec [source /system/bin/crab, blue]|Util:	 GetNextCapexit value: 0|Util:	 GetNextCapshell output : /storage/0000-0000/LOOT/1268|CaptureThread:	 Capture Request Sent/storage/0000-0000/LOOT/1268.jpg|Mirror:	 REQUEST RECEIVED|Mirror:	 WAITING FOR CAPTURE TO COMPLETE|Util:	 LEDRunner shell exited value: 0|
Mirror:	 WRITING CAPTURE TO SD|Mirror:	 CAPTURE COMPLETE458ms|Mirror:	 Response sent:/storage/0000-0000/LOOT/1268.jpg|CaptureThread:	 Response:/storage/0000-0000/LOOT/1268.jpg|Util:	 exec [source /system/bin/crab && has_signal_log]|Util:	 NoSignalLog shell exited value: 0|CaptureThread:	 capture interval 5000ms|CaptureThread:	 Time spent capturing 658ms|CaptureThread:	 Capture sleep 4342ms|CaptureThread:	 149217 captures avail|Util:	 exec [source /system/bin/crab && get_next_capture]|Util:	 GetNextCapexit value: 0|Util:	 GetNextCapshell output : /storage/0000-0000/LOOT/1269|
Edited by zenn1999

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...