Jump to content

Linux Mint audio static


SystemCrash86
 Share

Recommended Posts

Hi guys, i am having a bit of a nightmare with this one and i have been pulling my hair out for nearly two weeks trying to fix this issue and finally i decided to ask for help from this great community.

I have a standard Linux Mint installed on my laptop and everything is updated.

The problem that i am having is that there is a loud static noise coming from my speakers whenever my laptop is on battery power.

I get no static at all when my laptop in connected to AC power which leads me to believe it is a power saving issue of some kind but not sure.

I have tlp power saver installed and tweaking the settings does little good.

On battery power though sometimes the static is a bit quieter to the point of stopping completely. So i think great my issue is solved, only for me to load media like vlc or clementine etc and i get the loud audio static again and when i close these windows it all goes quiet again. There is also the loud static type sound when powering on and off my laptop.

 

I am completely stuck. Please i really really hope someone can help

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...