Jump to content

Restore stock firmware via UART?


mkmk
 Share

Recommended Posts

Hi All,

Unfortunately my Pineapple failed to complete a firmware update so i attempted to install the update using the 192.168.1.1 http method. This appeared to work at first but the Amber light stayed on for more than an hour so i tried resetting the unit. Unfortunately, the amber light stays on permanently now and i'm unable to access the http interface even though i can appear to enable this via the serial console:

uboot> httpd
Using eth0
dup 1 speed 100
MAC address: 0x0:0x3:0x7f:0x9:0xb:0xad
HTTP server is starting at IP: 192.168.1.1
HTTP server is ready!

Also, i'm getting the "Bad Magic Number" error as shown below:

uboot> boot

Loading from device 0: ath-nand (offset 0x0)

** Bad Magic Number 0x73797375 **
uboot> bootd

Loading from device 0: ath-nand (offset 0x0)

** Bad Magic Number 0x73797375 **

Is there a way i can load the factory image via the UART port?

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Foxtrot said:

Performing the Firmware Recovery steps (holding the reset button for 5 seconds, assigning an IP of 192.168.1.2 to your interface, navigating to 192.168.1.1, uploading factory.bin) should still work.

Unfortunately that doesn't work, i.e. the Web Console no longer appears.
It appeared initially when i flashed the factory image as mentioned in my initial post but the web console now no longer appears. Is there a way it can be flashed via UART?

Link to comment
Share on other sites

On 12/18/2018 at 10:09 AM, Foxtrot said:

Performing the Firmware Recovery steps (holding the reset button for 5 seconds, assigning an IP of 192.168.1.2 to your interface, navigating to 192.168.1.1, uploading factory.bin) should still work.

My apologies @Foxtrot

After a bit more messing around it finally worked, as follows:
Held reset button
Plugged in power adaptor
Continued to hold power button for 10-seconds
Plugged USB cable into ETH
Executed "sudo ifconfig enx001337 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 up"
Connected to http://192.168.1.1 and updated firmware
Connected to Pineapple_XXXX via WiFi
Completed setup
Updated to latest firmware

Thanks for your help!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
On 12/19/2018 at 12:12 PM, metalkey said:

My apologies @Foxtrot

After a bit more messing around it finally worked, as follows:
Held reset button
Plugged in power adaptor
Continued to hold power button for 10-seconds
Plugged USB cable into ETH
Executed "sudo ifconfig enx001337 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 up"
Connected to http://192.168.1.1 and updated firmware
Connected to Pineapple_XXXX via WiFi
Completed setup
Updated to latest firmware

Thanks for your help!

Hi, the 192.168.1.1 doesn't load for me, I have D-link DSL-2730U.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...