Jump to content
Hak5 Forums
Bunny Buntu

Should my VM and ISO disappear upon shutdown, or am I doing something wrong?

Recommended Posts

Thanks to the good tutorials, I was able to get a Win2k8 server up and running on my Kali test station. I waited til all processes completed, then shut down overnight. This morning I ran vagrant up win2k8, and got:

Bringing machine 'win2k8' up with 'virtualbox' provider...
==> win2k8: Box 'rapid7/metasploitable3-win2k8' could not be found. Attempting to find and install...


I allowed the default 'VirtualBox VMs' directory to store the VM - maybe that was a mistake (I hate spaces in file/dir names). But there's not a trace of my VM or of the windows ISO either. Am I just misunderstanding Vagrant provisioning, and the machine is supposed to be built every time it's run? Forgive me if I'm being stupid - I'm utterly new to Vagrant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay: just did a full manual rebuild process, which ended with a lengthy pause and an error message stating the process failed and the VM is being deleted.
SO I ran the build script instead, which completed successfully. I assume something I did during manual setups was wrong.
It would be nice to keep a static VM without having to provision it each time, but I guess being up-to-the-minute current is the reason the machine must be re-provisioned each time.

Mubix, thanks for all the help and how-tos, and especially for starting up with making Metasploit Minute videos again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×