Jump to content
Sign in to follow this  
mule

lan turtle 3g factory reset

Recommended Posts

I have just gotten my LAN Turtle 3G. I hooked it up, did the firmware update and now all it will do is show the green power light (via Ethernet port) and the amber light flashes 3 times and then repeats forever. I opened up my LAN Turtle 3G to do a factory reset, but can't locate a button. Any ideas?

lanturtle3g_back_1232018.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, mule said:

I have just gotten my LAN Turtle 3G. I hooked it up, did the firmware update and now all it will do is show the green power light (via Ethernet port) and the amber light flashes 3 times and then repeats forever. I opened up my LAN Turtle 3G to do a factory reset, but can't locate a button. Any ideas?

Forthe LT-3G its on the top of the board, the button is different style to the old standard button.

6krEhLJ.jpg

Edited by Just_a_User

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. I found it. Factory Reset has been done, but now I can't update to the latest firmware. I keep getting the error below:

 

image.png.bad3f88bb53bca279ba5c17555316eb0.png

I downloaded turtle-5.bin from HAK5 and did a sysupgrade -n /tmp/turtle-5.bin manually and that seems to have the 3g modem settings, but doesn't have the features that the firmware I updated to yesterday has.  

image.png.b5f6cf2fdf21bdab82c2fbc7992b78ab.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exact same problem and have found that firmware turtle-3.bin will function as I expect.

I also have the Lan Turtle 3G which was purchased about a week ago. I had to do the factory reset to get back to the working firmware and suspect that version was in the device when it arrived. I followed the instructions and upgraded the firmware which is where the Lan Turtle became useless.

Why would turtle-4.bin and turtle-5.bin not work? What changed in them?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/24/2018 at 3:43 PM, wytshadow said:

I can also confirm my Lan Turtle 3G only works turtle-3.bin. Is this a known issue for the LT3G?

grr in the same boat and the reset button broke on my turtle so stuck in turtle-5.bin can't access the internet with it to get modules.  happy days

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...