Jump to content

Recommended Posts

I went to boot up my computer this morning and it began trying to start but then couldn't and then shuts back off, followed immediately but trying to boot again. It repeats this process endlessly if I don't cut the power. I'm pretty sure its a motherboard issue and i plan on disconnecting and reconnecting essentially everything and giving the internals a good cleaning with a can of air tomorrow. I really just want a second opinion on the situation from people that are more experienced with this sort of stuff than I am. I have a 30 second video of what's happening via mega upload if you like, thanks in advance! https://mega.nz/#!RPBSgYxb!1RYQsVPR-P2mjk_spCN4oRWraaDF6m51xuGyt8k76tk

Edited by AntiHero
Added link to video of problem in question.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Change yo cmos battery

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, Bigbiz said:

Change yo cmos battery

Really... that simple... well thanks! Ill check that first! I'm probably just panicking and overthinking -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can confirm, not CMOS. Still suspect bad motherboard... can anyone offer help

Share this post


Link to post
Share on other sites

What operating system are you using?  I experienced this same thing and it was a hard drive failure. The first time it was a secondary hdd that was used for storage and the second time it was my main OS hdd.  How many hdd or ssd do you have in your pc? the 3rd time this happened to me, it was a motherboard failure which sucked.  Try the hdd first.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, b0N3z said:

What operating system are you using?  I experienced this same thing and it was a hard drive failure. The first time it was a secondary hdd that was used for storage and the second time it was my main OS hdd.  How many hdd or ssd do you have in your pc? the 3rd time this happened to me, it was a motherboard failure which sucked.  Try the hdd first.

Well I plan on going through and checking all the connections and then trying to turn it back on again but to answer your question I have an SSD and run windows 10. My HDD just hold games and pictures and stuff like that... but I'll check those too. I want to try everything before I start throwing money at replacement parts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I feel as though I've tried everything at this point. I reset and even changed the CMOS, checked all my connections, my power source, my hard drives, cleaned everything out...  guess it's time to fork over the cash for a new mobo 😞 if anyone wants to interject I'll relink the video of what it's doing. (Trying to boot up and shutting off right after afew seconds; endlessly)

https://mega.nz/#!RPBSgYxb!1RYQsVPR-P2mjk_spCN4oRWraaDF6m51xuGyt8k76tk

Edited by AntiHero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...