Jump to content
hipapheralkus

Creating new language layout, special character issues

Recommended Posts

I want to create a couple of new keyboard layouts for the community. I downloaded USBlyzer, so that I could observe the key codes for all the keys on my keyboard. On Czech keyboard, some special characters need "special attention". For example, pipe character is not present, unless I press "leftCtrl+leftAlt+w". Once I do that, I can see the code in USBlyzer:

05 00 1a 00 00 00 00 00

So far so good. I went to /languages/us.json, made a copy, named it cz.json, and changed pipe line accordingly:

"|":"05,00,1a"

Then I created this simple payload.txt to see if it is pressed (I have Czech layout turned on)

ATTACKMODE HID STORAGE
DUCKY_LANG cz
QUACK STRING bla\|aa

When I tried this, I can only see "blaaa" string being shown, no pipe character is present. Note that when I change DUCK_LANG to "us" it works and writes pipe character as expected.

Am I missing something, or Bash Bunny has some issues with running these commands?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 21/10/2017 at 12:31 PM, hipapheralkus said:

QUACK STRING bla\|aa

Did you actually put the inverted slash?

Maybe is because you haven't mapped yet the inverted slash...

you just should type 

QUACK STRING bla|aa

 

I also have got some troubles but with the characters

¿¡°¬@ñÑ

only those and I don't know why

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot:) It seems that I made 2 or 3 mistakes:

  • when typing payload.txt, I should have used double-quotes, e.g.
    QUACK STRING "My super \"payload\" | everything works"

    As stated in the us.json file, the only 2 characters requiring escaping are backslash and double-quote, as long as I write everything into double quotes

  • it seems that changes in .json files are not properly taken, until I safely remove my Bunny USB, which caused me plenty of trial-and-error why it doesn't work

  • and final change was moving 

        "CTRL-ALT":"05,00,00",

    a bit more upwards, so that all keys using CTRL+ALT are properly (not sure if this step was necessary though)

I've just created Pull request from Czech and Slovak json language files, and they work for me on machines I tried:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...