Jump to content
Magneto417x

Autossh troubles :-(

Recommended Posts

I have been trying to my turtle to connect to my VPS and I just can't get it to work. I go though the entire set-up and when I get on my VPS server and attempt to connect to port 2222 or port 2200 it says connection refused. Please help

port 2222

remote port 2200

local port 22

Share this post


Link to post
Share on other sites

One more thing I also confirmed that when I go to shell on turtle I can ssh in just fine on default port 22 without giving a password so I know the keys are shared properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do still have one issue. If I plug in turtle and try to connect it won't work. If I login local on turtle and stop autossh and then unplug it and plug it back it I can connect fine but when I unplug and plug it back it fails to allow connections. It seems if autoshh isn't stop first before unplugging turtle then next time it's plug in it won't work. Thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a very similar issue, everything updated and running the latest (as of today).  Every time I reboot the turtle, graciously or otherwise, I cannot connect to the ssh session (ssh root@localhost -p 2222) on my remote server.  If I ssh into the turtle directly, I can see the autossh service is running and if I stop and restart, I can then connect successfully from remote.  Obviously this makes the turtle pretty useless as a remote access device.

Also, I note that if I change the config of autossh in the turtle and restart the service, that sometimes (not always), some crud gets added to /etc/config/autossh namely after the last config line, usually something like: ...turtle@remote -p 22'\''' with the \''' being the crud in question.  Any ideas? Or is this know bug?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/7/2018 at 9:45 AM, spadefist said:

I have a very similar issue, everything updated and running the latest (as of today).  Every time I reboot the turtle, graciously or otherwise, I cannot connect to the ssh session (ssh root@localhost -p 2222) on my remote server.  If I ssh into the turtle directly, I can see the autossh service is running and if I stop and restart, I can then connect successfully from remote.  Obviously this makes the turtle pretty useless as a remote access device.

Also, I note that if I change the config of autossh in the turtle and restart the service, that sometimes (not always), some crud gets added to /etc/config/autossh namely after the last config line, usually something like: ...turtle@remote -p 22'\''' with the \''' being the crud in question.  Any ideas? Or is this know bug?

I've seen this too, and I'm not sure what to make of it, aside from a bug in the current release.  I'm thinking of building my own so I can fix it instead of waiting for a fix to be released.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

In /etc/turtle/modules/autossh line 67 just add a space between the final quotes:

uci set autossh.@autossh[0].ssh="-i /root/.ssh/id_rsa -N -T -R "$autossh_remoteport":localhost:"$autossh_localport" "$autossh_host" -p "$autossh_port" "

This might be a dirty fix but it works for me

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/9/2017 at 9:27 AM, Magneto417x said:

Figured out the issue I had to set port to 22 🙂

so I have 

 

port 22

remote port 2222

local port 22

 

And it's not working have I got something wrong here? just receiving connection refused

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

never mind I'm an idiot

 

grr was trying to connect to the wrong server

 

Edited by Jadadog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...