Jump to content

Antenna Ports Getting Loose


Recommended Posts

The antenna ports on one side of my Tetra were starting to get loose today, so I decided to investigate. Turns out there is a lock washer that is supposed to be gripping the nut. That washer was turned around so that the teeth were facing the plastic as shown here.

P_20160911_171500.jpg

All that needed to happen was to turn the washer around so that the teeth face the nut. The problem was just on 1 side of the Tetra. I tested it and it looks like the new configuration held better. Also, you don't need to take the housing off the Tetra to do this as there are support posts for the nut on the opposite side (which is a fantastic design thought). However while I had it open, I found out why it's not called the Mark VI :grin:

P_20160911_171930.jpg

Link to post
Share on other sites

Hey Seb,

You might not find that it's an issue at the factory anymore because I think the TETRA I purchased was one of the earlier ones. The box came with 2 Y-adapter cables instead of the AC adapter that is normal now. 

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

They must be using cheap lock washers.  That style should grip on both sides.  The little notches get bent inline with the washer, thusly.  ---\---\---\---  Looks like you just had a couple bad ones that were bent out of shape so they're like this.  ___\___\___

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...