Jump to content

TETRA Upgrade Issue on Mac


pilgrim
 Share

Recommended Posts

Hello to everyone on this forum,

This will be my first post so I apologise in advance if there are some good form rules that I have missed.

Here is my issue: I have just received the Tetra and it connects just fine to my Mac (I'm running 10.9.5 but had to install the driver). Once I access http://172.16.42.1:1471I get the upgrade page and choose the bin and run it.

I figure since I just received the Tetra that it must be flashed with the latest software so I get the page that asks me to wait until I get the follow up screen or refresh and that's where the page auto-refreshes to the upgrade page. Every time. Thats where I'm stuck so please any help/suggestions appreciated.

Thank you.

Pilgrim.

Link to comment
Share on other sites

Hello to everyone on this forum,

This will be my first post so I apologise in advance if there are some good form rules that I have missed.

Here is my issue: I have just received the Tetra and it connects just fine to my Mac (I'm running 10.9.5 but had to install the driver). Once I access http://172.16.42.1:1471I get the upgrade page and choose the bin and run it.

I figure since I just received the Tetra that it must be flashed with the latest software so I get the page that asks me to wait until I get the follow up screen or refresh and that's where the page auto-refreshes to the upgrade page. Every time. Thats where I'm stuck so please any help/suggestions appreciated.

Thank you.

Pilgrim.

Hi Pilgrim, welcome to the forums.

I'm having some difficulties understanding your problem... When you receive the TETRA you will need to flash it with the firmware available at https://wifipineapple.com/tetra. After you upload the upgrade.bin, it just refreshes and asks you to do it again?

Link to comment
Share on other sites

Hi and thxs for the quick reply,

Turns out it was just that I was trying to flash it with the wrong bin ! The setup page takes you directly to nano and I forgot to click the tetra tab > Don;t I feel like a n00b lol

Pilgrim.

I'll make sure that the redirect selects the correct tab in the future :)

Best Regards,

Sebkinne

Link to comment
Share on other sites

Hi and thxs for the quick reply,

Turns out it was just that I was trying to flash it with the wrong bin ! The setup page takes you directly to nano and I forgot to click the tetra tab > Don;t I feel like a n00b lol

Pilgrim.

Glad you got it sorted

Edited by Foxtrot
Link to comment
Share on other sites

Hi and thxs for the quick reply,

Turns out it was just that I was trying to flash it with the wrong bin ! The setup page takes you directly to nano and I forgot to click the tetra tab > Don;t I feel like a n00b lol

Pilgrim.

I did exactly the same thing!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...