Jump to content

3G dongle Alcatel X602A recognized but missing confs.


kavastudios
 Share

Recommended Posts

Hi.

I am trying to use a 3G usb Dongle Alcatel X602A.


When I run lsusb I've got this:

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Bus 001 Device 002: ID 058f:6254 Alcor Micro Corp. USB Hub

Bus 001 Device 003: ID 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter

Bus 001 Device 006: ID 1bbb:022c T & A Mobile Phones

Bus 001 Device 005: ID 058f:6366 Alcor Micro Corp. Multi Flash Reader


It's recognized as Bus 001 Device 006: ID 1bbb:022c T & A Mobile Phones


I've checked the usb-modeswitch-data package and it show the 1bbb:022c file with the following info (i've downloaded the tar from the website):


#Alcatel X602D

Configuration=2


Then I cheked in /etc/usb_modeswitch.d/ in my router but the file 1bbb:022c was missing, so I've created the file with the info above mentioned.


Now when I run the lsusb I've got the same but if i run dmesg I get:




[ 22.170000] scsi 2:0:0:0: CD-ROM USBModem Mass Storage 2.31 PQ: 0 ANSI: 2


[ 38.240000] usbcore: registered new interface driver cdc_acm

[ 38.250000] cdc_acm: USB Abstract Control Model driver for USB modems and ISDN adapters

[ 38.470000] usbcore: registered new interface driver usbserial

[ 38.480000] USB Serial support registered for generic

[ 38.480000] usbcore: registered new interface driver usbserial_generic

[ 38.490000] usbserial: USB Serial Driver core

[ 38.630000] usbcore: registered new interface driver asix

[ 38.710000] usbcore: registered new interface driver cdc_ether

[ 38.950000] Error: Driver 'gpio-keys-polled' is already registered, aborting...

[ 39.050000] usbcore: registered new interface driver rndis_host

[ 39.160000] sd 1:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0

[ 39.170000] scsi 2:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 5

[ 39.190000] USB Serial support registered for GSM modem (1-port)

[ 39.200000] usbcore: registered new interface driver option

[ 39.200000] option: v0.7.2:USB Driver for GSM modems




Also, when I run

cat /proc/bus/usb/devices


I get this:


T: Bus=01 Lev=02 Prnt=02 Port=01 Cnt=02 Dev#= 6 Spd=480 MxCh= 0

D: Ver= 2.00 Cls=ef(misc ) Sub=02 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 2

P: Vendor=1bbb ProdID=022c Rev= 0.00

S: Manufacturer=SCD

S: Product=HSPA+ USB Modem

C: #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=250mA

I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=

E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

E: Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us

C:* #Ifs= 4 Cfg#= 2 Atr=80 MxPwr=200mA

I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=(none)

E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

E: Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us

I:* If#= 1 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=(none)

E: Ad=82(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

E: Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us

I:* If#= 2 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=(none)

E: Ad=83(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

E: Ad=03(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us

I:* If#= 3 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=(none)

E: Ad=84(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

E: Ad=04(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us






I am a bit lost, I don't know if the 3g dongle was properly switched and to which /dev/ was attached?


What i am missing?


Thanks in advance for any guidance.

Edited by kavastudios
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...