Jump to content

wlan2 not finding any accespoints


pats
 Share

Recommended Posts

Hi all,

When connecting my AWUS036H to the WP5. It does not find any AP nearby. The interface is up, findable in ifconfig and iwconfig.

Wlan1 works, but i cannot find any AP with wlan2. Tried rebooting and reconnecting the interface.

What i found was that when connecting the LAN cable, and enabling internet sharing (in windows) suddenly wlan2 works!

But then, after some time it fails again. It seems to be that the WP5 does not give enough power to the wlan adapter.

(im using the high capacity battery pack from hak5 shop (blue one).

Link to comment
Share on other sites

Here's syslog after plugging in my AWUS036H

Jan  1 00:00:27 Pineapple kern.info kernel: [   94.650000] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
Jan  1 00:00:28 Pineapple kern.debug kernel: [   95.070000] ieee80211 phy2: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
Jan  1 00:00:28 Pineapple kern.info kernel: [   95.070000] ieee80211 phy2: hwaddr 00:c0:ca:54:51:ef, RTL8187vB (default) V1 + rtl8225z2, rfkill mask 2
Jan  1 00:00:28 Pineapple kern.info kernel: [   95.100000] rtl8187: Customer ID is 0xFF
Jan  1 00:00:28 Pineapple kern.debug kernel: [   95.100000] Registered led device: rtl8187-phy2::radio
Jan  1 00:00:28 Pineapple kern.debug kernel: [   95.100000] Registered led device: rtl8187-phy2::tx
Jan  1 00:00:28 Pineapple kern.debug kernel: [   95.100000] Registered led device: rtl8187-phy2::rx
Jan  1 00:00:28 Pineapple kern.info kernel: [   95.100000] rtl8187: wireless switch is on
Jan  1 00:00:28 Pineapple user.notice usb-modeswitch: 1-1.2:1.0: Manufacturer=Manufacturer_Realtek_RTL8187_ Product=RTL8187_Wireless Serial=00C0CA5451EF

MK5 connected by Ethernet but not as default gateway with wp5 script:

Going to Network > Client Mode > wlan2 > Scan provides a list of APs on first attempt (I've seen RaLinks take more than one).

Disconnected idle:	73-135mA
Connected to AP idle:	315mA
Speedtest Download:	330mA
Speedtest Upload:	360mA

All power consumption values are under the supplied 500mA

root@Pineapple:~# iwlist wlan1 scan | grep SSID
                    ESSID:"ATT3181"
                    ESSID:"Risa"
                    ESSID:"Zell"
                    ESSID:"Tenax"
                    ESSID:"Pineapple5_1EC2"
root@Pineapple:~# iwlist wlan2 scan | grep SSID
                    ESSID:"ATT3181"
                    ESSID:"Risa"
                    ESSID:"Zell"
                    ESSID:"Tenax"
                    ESSID:"Pineapple5_1EC2"
root@Pineapple:~# 

Same scan with both internal and external RTL8187 show the same results.

What do you get when issuing iwlist wlan2 scan ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...