Jump to content

Issue With 3g Modems and USB Hubs


Recommended Posts

Hi,

Got lovely new MkIV Pinaapple. It's yummy :-)

3g working fine with two different USB modems Huawei E353 and Vodafone (Huawei) K3565. All very happy.

I'd like to add some more storage. So I've got one of the little powered USB Hubs and a Cruzer 4Gb from The HakShop (Thanks).

But... No matter what I try, I can't get either of the modems to dial successfully when connected via the hub. Even without the Cruzer connected. There's no shortage of power (2.1A to the Hub and 1.2A to the Pinapple). Pineapple sees the modem, loads drivers etc. but dialing fails with a timeout!

I've also tried a pasive 2 Port Hub with the modem powered seperetely via a "bodge lead" that I whipped up. Exactly the same result :-(

Am I missing something? Much googling and hair pulling but still no joy.

Any pointers would be very much apreciated.

Ta

Link to post
Share on other sites

Really? Has nobody got any ideas? :-(

Tried three different hubs and two different 3G Modems. 3G dialup works fine plugged straight into the Pineapple but dialing times out when connected via a hub. Am using mains power adapters for both Pineapple and hub.

Thanks

Matt

Link to post
Share on other sites

Try a different hub. I have the hack5 one an it never has worked. Get a powered USB 3.0 hub from Amazon they cost $30 but work well. I have used a MiFi USB connection with a Wireless radio an my usb stick, it works great. Also plug everything in after the pineapple boots!

-Tp

Link to post
Share on other sites

Does the Cruzer stick or other USB devices, minus the modem, function when plugged into the hub? If not, then I would use TwistedPacket's suggestion and try another hub. Are you sure your getting 2.1A to the hub? Where is that power source from?

I am using a Belkin F4U019 Passive Mobile Travel hub that you can get at OfficeMax for 15$, took the power lead from hub input and moved it to a powered 2.1A external power source. 1.2A to the Pineapple is adequate. I have a Cruzer, Alfa wifi, and VirginMobile U600 modem all connected to it and running with no issues at all.

I never had to plug everything in after the pineapple boots.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...