Jump to content

Alfa Awus036nha


Netharion
 Share

Recommended Posts

I recently received the Alfa AWUS036NHA with my wifi pineapple mark iv, and no matter what driver package I use I get code 52. Im on windows 7 64bit and Ive tried Test mode w/ signing the drivers to test. Still doesn't work, device manager gives code 52. Im trying to use the device in a VM'd installation of backtrack5r2.

Btw the most recent set of drivers ive tried is from the Alfa public FTP

*removed*

Any help is most appreciated.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Mr-Protocol, but the windows 7 drivers I downloaded from there does not seem to be working. I was able to download the driver, but when I try to install it, it does not recognize the device and gave me a BSOD twice. I do not believe that this is compatible with my 64-bit system.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Mr-Protocol, but the windows 7 drivers I downloaded from there does not seem to be working. I was able to download the driver, but when I try to install it, it does not recognize the device and gave me a BSOD twice. I do not believe that this is compatible with my 64-bit system.

have you tried a diff usb cord?

on my windows 7 64bit it automatically finds and installs the driver.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Hey guys i dont know if this tread is still alive but hopefully i can get some assistance i just recived my alfa awus036nha from the hak5 shop and i cant seem to find it on bt5r3 kde is it not compitable with it? i checked to see it was on the usb list, i did airmon-ng, iwconfig and it didnt show up( does show up on windows 7 ultimate 64 but pulling weak signals lower then my 36h) then i restarted it added my 36h and no problem. and i swapped usb cords i restarted my computer unistalled reinstalled drivers from alfa website then ran driver genius and still nothing well any help would be appreicated thanks !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

I am using the same wireless card and use BT5R3 GNOME VM 32 and I followed the instructions from this page

www.alfanetworkinc.blogspot.com/2012/11/install-awus036nha-into-your-linux-box.html

and works perfect. Here are compat-wireless-6.2.39-drivers 1.tar i upload for you

www67.zippyshare.com/v/28692472/file.html

when i start backtrack first type key modprobe ath9k_hw

and alpha awus036nha works great!

Edited by nfoecstasy
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

I just purchased the alfa awus036nha and the drivers were automatically installed on win 7 but it won't turn on when I run backtrack 5 r3. I dual boot from my laptop with an external Seagate 1tb. I have also tried to run from virtual box but the usb porting won't connect to the alfa.

Thanks in advance

Ps I followed nfoecstasys link and still I am having trouble.

Edited by GwaiLo
Link to comment
Share on other sites

I just purchased the alfa awus036nha and the drivers were automatically installed on win 7 but it won't turn on when I run backtrack 5 r3. I dual boot from my laptop with an external Seagate 1tb. I have also tried to run from virtual box but the usb porting won't connect to the alfa.

Thanks in advance

Ps I followed nfoecstasys link and still I am having trouble.

In BT5 with an internet connection:

apt-get update && apt-get upgrade -y && apt-get dist-upgrade -y && init 6

Then try the adapter again. Mine works on my linux desktop just fine.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

I've got the Alfa NHA adapter running on ubuntu 13.04 (not yet). I downloaded, patched and installed the backports-drivers and when I like to change into monitor-mode, I get a kernel-panic. Do I have to backlist some drivers or what's missing??

Link to comment
Share on other sites

I've got the Alfa NHA adapter running on ubuntu 13.04 (not yet). I downloaded, patched and installed the backports-drivers and when I like to change into monitor-mode, I get a kernel-panic. Do I have to backlist some drivers or what's missing??

I just hooked up my AWUS036NHA to my Ubuntu 13.04 install. Worked just fine, ran airmon-ng, the card went into monitor mode and I could run airodump-ng with no issues. It was changing channels properly, etc.

Not sure what your issue is.

Link to comment
Share on other sites

I just hooked up my AWUS036NHA to my Ubuntu 13.04 install. Worked just fine, ran airmon-ng, the card went into monitor mode and I could run airodump-ng with no issues. It was changing channels properly, etc.

Not sure what your issue is.

You just connected the nha while installation? Okay, that's a possibility :)

Link to comment
Share on other sites

No, after installation. And this is getting off topic in relation to Kali/Backtrack.

Ah okay, I think there is a driver problem. Does anybody know how I can patch my installed drivers for aircrack-ng?

When I try to set my on-board-wifi-card in monitor-mode it's the same with the nha: kernel panic ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...