Jump to content

ALFA USB - R8187 drivers in Ubuntu


digivore
 Share

Recommended Posts

Having a problem with drivers for the Alfa in Ubuntu.

First off, the Alfa Detects and seems to be working with the RTL8187 drivers.

However, I installed the latest R8187 drivers, and I get even more power/range and it supports injection etc...

The problem I'm encountering is that when I use the RTL8187 drivers, I can't connect to my access point when it is encrypted in WEP or WPA. But when I 'rmmod R8187" and "modprobe RTL8187" I can connect to any AP. but the range really sucks. not satisfied.

I would like to be able to connect to My WPA Access Point with the R8187 drivers.

Has anyone had this problem before?

Thanks in Advance.

Link to comment
Share on other sites

I think I just have issues with wifi in general with Ubuntu. I use my Alfa with a Dell Mini 10v, and the wifi on both sides seems to suck in Ubuntu. No issues at all with Windows, nor OS X with the built in wifi (haven't tried the Alfa, and I need to reinstall OS X). I get issues with connecting, and then issues with staying connected, and probably a few other things I'm forgetting about.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...